Logo
Unionpedia
Communicatie
Ontdek het op Google Play
Nieuw! Download Unionpedia op je Android™ toestel!
Gratis
Snellere toegang dan browser!
 

E-privacyverordening

Index E-privacyverordening

De e-privacyverordening (ePV), voluit Verordening van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot de eerbiediging van het privéleven en de bescherming van persoonsgegevens in elektronische communicatie, en tot intrekking van Richtlijn 2002/58/EG (richtlijn betreffende privacy en elektronische communicatie), is een voorgestelde Europese verordening die de e-privacyrichtlijn (Richtlijn 2002/58/EG) moet vervangen, omdat zij beter zou zijn afgestemd op de nieuwe technologische realiteit.

21 relaties: Algemene verordening gegevensbescherming, Autoriteit Persoonsgegevens, Bedrijfsmodel, Big data, Cookie (internet), Europees Comité voor gegevensbescherming, Europese Commissie, Europese Parlementsverkiezingen 2019, Europese richtlijn, Europese Unie, Europese verordening, Gegevensbeschermingsautoriteit (België), Internet der dingen, Internetprovider, IP-telefonie, Lex specialis, Lobbyen, Metadata, Skype, Sms, Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.

Algemene verordening gegevensbescherming

Overzicht algemene verordening gegevensbescherming De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) (Engels: General Data Protection Regulation (GDPR)) is een Europese verordening (dus met rechtstreekse werking) die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Algemene verordening gegevensbescherming · Bekijk meer »

Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de Nederlandse gegevensbeschermingsautoriteit en het zelfstandig bestuursorgaan dat in Nederland bij wet als toezichthouder is aangesteld voor het toezicht op het verwerken van persoonsgegevens.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Autoriteit Persoonsgegevens · Bekijk meer »

Bedrijfsmodel

Een bedrijfsmodel is een model dat gebruikt wordt om diverse bedrijfsaspecten in kaart te brengen en te beheren.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Bedrijfsmodel · Bekijk meer »

Big data

Big data of massadata zijn gegevensverzamelingen (datasets) die te groot en te weinig gestructureerd zijn om met reguliere databasemanagementsystemen te worden onderhouden.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Big data · Bekijk meer »

Cookie (internet)

Cookies beheren met Mozilla Firefox. Een cookie is een hoeveelheid data die een server naar de webbrowser stuurt met de bedoeling dat deze opgeslagen wordt en bij een volgend bezoek weer naar de server teruggestuurd wordt.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Cookie (internet) · Bekijk meer »

Europees Comité voor gegevensbescherming

Het Europees Comité voor gegevensbescherming (EDPB) is een onafhankelijk Europees orgaan dat  erop toeziet dat de (AVG) consequent wordt toegepast  en dat de samenwerking tussen de gegevensbeschermingsautoriteiten van de EU bevordert.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europees Comité voor gegevensbescherming · Bekijk meer »

Europese Commissie

Logo van de Europese Commissie bij de ingang van het Berlaymontgebouw (gestileerde evocatie van het gebouw). De Europese Commissie is het uitvoerende orgaan van de Europese Unie.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europese Commissie · Bekijk meer »

Europese Parlementsverkiezingen 2019

De Europese Parlementsverkiezingen 2019 waren de negende verkiezingen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement, voor de zittingsperiode 2019-2024.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europese Parlementsverkiezingen 2019 · Bekijk meer »

Europese richtlijn

Een Europese richtlijn is een wetgevend instrument van de Europese Unie.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europese richtlijn · Bekijk meer »

Europese Unie

De Europese Unie (EU) is een uit 27 Europese landen bestaand statenverband.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europese Unie · Bekijk meer »

Europese verordening

Een Europese verordening is een wetgevend instrument van de Europese Unie.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europese verordening · Bekijk meer »

Gegevensbeschermingsautoriteit (België)

De Gegevensbeschermingsautoriteit is een Belgische overheidsinstelling die toeziet op de bescherming van de privacy bij de verwerking van persoonsgegevens.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Gegevensbeschermingsautoriteit (België) · Bekijk meer »

Internet der dingen

Een "slimme" thermostaat van Google Nest Een "slimme" deurbel van Ring Philips Hue-belichting Het internet der dingen (Engels: Internet of Things, IoT) is het geheel aan apparaten ("dingen") die via internetverbindingen met andere apparaten of systemen in contact staan en daarmee gegevens uitwisselen.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Internet der dingen · Bekijk meer »

Internetprovider

Een internetprovider of internetaanbieder (Engels: internet service provider of ISP) is een organisatie of persoon die diensten levert op of via het internet.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Internetprovider · Bekijk meer »

IP-telefonie

300px 1140E VoIP Phone Bij IP-telefonie, Voice over IP of VoIP wordt een IP-netwerk gebruikt om spraak en signalering voor het opzetten van de spraakverbindingen te transporteren.

Nieuw!!: E-privacyverordening en IP-telefonie · Bekijk meer »

Lex specialis

Een lex specialis (Latijn voor bijzondere wetgeving) is een wet, die voorrang krijgt boven de algemene wetgeving (de lex generalis).

Nieuw!!: E-privacyverordening en Lex specialis · Bekijk meer »

Lobbyen

Lobbyen is het stelselmatig uitoefenen van invloed op beleidsmakers bij bestuursorganen; het initiatief voor het contact ligt bij de lobbyist, iemand die er geen statutair onderdeel van uitmaakt.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Lobbyen · Bekijk meer »

Metadata

Metadata zijn gegevens die de karakteristieken van bepaalde gegevens beschrijven.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Metadata · Bekijk meer »

Skype

Reclametram van Skype in Tallinn in 2006 Skype (uitspraak: skaɪp) is een VoIP-programma van Microsoft, waarmee men over het internet kan telefoneren.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Skype · Bekijk meer »

Sms

Het schrijven van een tekstbericht Sms (een afkorting voor short message service) is een dienst om met behulp van een mobiele telefoon korte berichten te versturen en te ontvangen.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Sms · Bekijk meer »

Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie

Het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (VwEU), ook wel het Werkingsverdrag, is een verdrag gesloten tussen de lidstaten van de Europese Unie.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie · Bekijk meer »

UitgaandeInkomende
Hey! We zijn op Facebook nu! »