Logo
Unionpedia
Communicatie
Ontdek het op Google Play
Nieuw! Download Unionpedia op je Android™ toestel!
Installeren
Snellere toegang dan browser!
 

E-privacyverordening

Index E-privacyverordening

De e-privacyverordening (ePV) is een voorstel voor een Europese verordening.

9 relaties: Algemene verordening gegevensbescherming, Autoriteit Persoonsgegevens, Cookie (internet), Europese Commissie, Europese richtlijn, Europese Unie, Europese verordening, Lex specialis, Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.

Algemene verordening gegevensbescherming

Een infografiek van de Europese privacyverordening Overzicht algemene verordening gegevensbescherming De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) (Engels: General Data Protection Regulation (GDPR)) is een Europese verordening (dus met rechtstreekse werking) die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Algemene verordening gegevensbescherming · Bekijk meer »

Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de Nederlandse gegevensbeschermingsautoriteit en zelfstandig bestuursorgaan dat in Nederland bij wet als toezichthouder is aangesteld voor het toezicht op het verwerken van persoonsgegevens.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Autoriteit Persoonsgegevens · Bekijk meer »

Cookie (internet)

Firefox Een cookie of magic cookie is een hoeveelheid data die een server naar de browser stuurt met de bedoeling dat deze opgeslagen wordt en bij een volgend bezoek weer naar de server teruggestuurd wordt.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Cookie (internet) · Bekijk meer »

Europese Commissie

De Europese Commissie is het uitvoerende orgaan van de Europese Unie.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europese Commissie · Bekijk meer »

Europese richtlijn

Een Europese richtlijn is een wetgevend instrument van de Europese Unie.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europese richtlijn · Bekijk meer »

Europese Unie

De Europese Unie (EU) is een uit 28 Europese landen bestaand statenverband.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europese Unie · Bekijk meer »

Europese verordening

Een Europese verordening is een wetgevend instrument van de Europese Unie.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Europese verordening · Bekijk meer »

Lex specialis

Een lex specialis (Latijn voor bijzondere wetgeving) is een wet, die voorrang krijgt boven de algemene wetgeving (de lex generalis).

Nieuw!!: E-privacyverordening en Lex specialis · Bekijk meer »

Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie

Het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (VwEU), ook wel het "Werkingsverdrag" genoemd, is een verdrag gesloten tussen de lidstaten van de Europese Unie.

Nieuw!!: E-privacyverordening en Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie · Bekijk meer »

UitgaandeInkomende
Hey! We zijn op Facebook nu! »