Logo
Unionpedia
Communicatie
Ontdek het op Google Play
Nieuw! Download Unionpedia op je Android™ toestel!
Installeren
Snellere toegang dan browser!
 

Privacy

Reclame voor een telefoondienst tijdens de republikeinse conventie in Chicago in 1912. Een verkoopargument was het privékarakter van het gesprek omdat de operatoren niet konden meeluisteren. Privacy, privésfeer, persoonlijke levenssfeer of eigenruimte is een afweerrecht dat de persoonlijke levenssfeer beschermt.

110 relaties: Aldous Huxley, Amerikaans-Engels, Anonimiteit, België, Belgische Grondwet, Ben Kingsley, Berry Gordy, Big Brother (George Orwell), Biometrie, Bits of Freedom, Brave New World (roman), Brief, Brits-Engels, Bulgarije, Buro Jansen & Janssen, College bescherming persoonsgegevens, Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, Computerkraker, Cyprus, Dataretentie, Dave Eggers, De Cirkel (roman), Denemarken, Duitsland, Dystopie, E-mail, Eed van Hippocrates, Elizabeth Taylor, Engels, Estland, Ethiek, Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, Europese Unie, Finland, Frankrijk, George Orwell, Gepersonaliseerd adverteren, Griekenland, Hacker, Hongarije, Ierland (land), Industriële revolutie, Informatiebeveiliging, Informatiekunde, Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten, Internet, Intrigant, Italië, Jermaine Jackson, Koninklijk Besluit, ..., Letland, Litouwen, Luxemburg (land), Makura no soshi, Malta (land), Mediacode publicaties Nederlandse koninklijke familie, Michael Jackson, Nederland, Nederlandse Grondwet, Oostenrijk, Personalisatie (informatica), Persoonlijkheidsrechten, Persoonsgegevens, Polen, Portretrecht, Portugal, Privacywet, Pseudoniem, Raad van Europa, Rechtsgeleerdheid, Richard Burton (acteur), Richtlijn 95/46/EG, Robert Redford, Rockwell (zanger), Roemenië, Samenleving, Sei Shonagon, Sidney Poitier, Slovenië, Slowakije, Sneakers (film), Spanje, Spion, Strijd tegen terrorisme, Telefonie, Terrorisme, Thomas More, Totalitarisme, Tsjechië, Uitgeverij Acco, USA PATRIOT Act, Utopia (boek), Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Naties, Verenigde Staten, Vlaanderen, Wet bescherming persoonsgegevens, Wet persoonsregistratie, Zoomobjectief, Zweden, 1 september, 1000, 1516, 1879, 1950, 1962, 1984, 1984 (boek), 2001. Uitbreiden index (60 meer) »

Aldous Huxley

Aldous Leonard Huxley (Godalming (Surrey), 26 juli 1894 - Los Angeles, 22 november 1963) was een Engels-Amerikaans schrijver, essayist en dichter die grote bekendheid verwierf met de vele romans en korte verhalen die hij schreef.

Nieuw!!: Privacy en Aldous Huxley · Bekijk meer »

Amerikaans-Engels

Amerikaans-Engels is de naam voor de varianten van de Engelse taal die gesproken worden in de Verenigde Staten van Amerika en bij uitbreiding in Canada.

Nieuw!!: Privacy en Amerikaans-Engels · Bekijk meer »

Anonimiteit

Standbeeld van "Anonymus" in het park van de Vajdahunyadburcht in Boedapest. Men spreekt van anonimiteit als de identiteit van een persoon niet bekend is of als hij die niet bekend wenst te maken.

Nieuw!!: Privacy en Anonimiteit · Bekijk meer »

België

België, of voluit het Koninkrijk België, is een West-Europees land dat ligt aan de Noordzee en grenst aan Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Nieuw!!: Privacy en België · Bekijk meer »

Belgische Grondwet

De eerste, unitaire, Belgische Grondwet werd gestemd in 1831.

Nieuw!!: Privacy en Belgische Grondwet · Bekijk meer »

Ben Kingsley

Ben Kingsley, geboren als Krishna Bhanji (Scarborough (North Yorkshire), 31 december 1943) is een Brits acteur.

Nieuw!!: Privacy en Ben Kingsley · Bekijk meer »

Berry Gordy

Berry Gordy (2010) Berry Gordy, Jr. (Detroit, Michigan, 28 november 1929) is een Amerikaanse platenproducent en de oprichter van het platenlabel Motown Records.

Nieuw!!: Privacy en Berry Gordy · Bekijk meer »

Big Brother (George Orwell)

Big brother op een poster. Big Brother (‘Grote Broer’) is een begrip uit de dystopische roman 1984 van George Orwell.

Nieuw!!: Privacy en Big Brother (George Orwell) · Bekijk meer »

Biometrie

Cartoon van een man die verschillende biometrische controles ondergaat In de vier attractieparken van Walt Disney World Resort worden biometrische metingen verricht op de vingers van gasten om er zeker van te zijn dat hetzelfde kaartje dagelijks door dezelfde persoon wordt gebruikt. Biometrie betekent het vaststellen van meetbare eigenschappen van levende wezens, zoals de gemiddelde levensduur en raciale kenmerken.

Nieuw!!: Privacy en Biometrie · Bekijk meer »

Bits of Freedom

Stichting Bits of Freedom is een onafhankelijke Nederlandse belangenorganisatie die opkomt voor digitale burgerrechten.

Nieuw!!: Privacy en Bits of Freedom · Bekijk meer »

Brave New World (roman)

Brave New World is een dystopische sciencefictionroman uit 1932 van de Britse schrijver Aldous Huxley.

Nieuw!!: Privacy en Brave New World (roman) · Bekijk meer »

Brief

omslag (luchtpost) Een brief (uit het Latijn: brevis, kort; ook het Engelse woord brief (kort) komt daarvandaan) is een op papier gestelde boodschap, die vaak als poststuk in een envelop wordt verzonden.

Nieuw!!: Privacy en Brief · Bekijk meer »

Brits-Engels

Dialecten in Engeland Brits-Engels is de term voor de varianten van het Engels die worden gesproken in het Verenigd Koninkrijk.

Nieuw!!: Privacy en Brits-Engels · Bekijk meer »

Bulgarije

Bulgarije (Bulgaars: България, Balgarija), officieel de Republiek Bulgarije (Bulgaars: Република България, Repoeblika Balgarija), is een land in Zuidoost-Europa, gelegen in het oosten van de Balkan en ten zuiden van de rivier de Donau.

Nieuw!!: Privacy en Bulgarije · Bekijk meer »

Buro Jansen & Janssen

Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksbureau dat politie en inlichtingendiensten als de AIVD (voorheen de BVD) kritisch volgt.

Nieuw!!: Privacy en Buro Jansen & Janssen · Bekijk meer »

College bescherming persoonsgegevens

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) is het zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) dat in Nederland bij wet als toezichthouder is aangesteld voor het toezicht op het verwerken van persoonsgegevens (de 'privacy').

Nieuw!!: Privacy en College bescherming persoonsgegevens · Bekijk meer »

Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (CBPL), beter bekend onder de benaming van Privacycommissie is een Belgische overheidsinstelling die toeziet op de bescherming van de privacy bij de verwerking van persoonsgegevens.

Nieuw!!: Privacy en Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer · Bekijk meer »

Computerkraker

250px Een computerkraker is iemand die criminele activiteiten met computers uitvoert.

Nieuw!!: Privacy en Computerkraker · Bekijk meer »

Cyprus

De Republiek Cyprus (Grieks: Κυπριακή Δημοκρατία, Kypriakí Dimokratía; Turks: Kıbrıs Cumhuriyeti) is gelegen op het gelijknamige eiland Cyprus in het oosten van de Middellandse Zee, ca.

Nieuw!!: Privacy en Cyprus · Bekijk meer »

Dataretentie

Dataretentie (ook wel bekend onder het Engelse data retention) is een begrip dat refereert aan het opslaan van telefonie- en internetgegevens door overheden en commerciële organisaties.

Nieuw!!: Privacy en Dataretentie · Bekijk meer »

Dave Eggers

Dave Eggers Dave Eggers (Boston (Massachusetts), 12 maart 1970) is een Amerikaans auteur en redacteur.

Nieuw!!: Privacy en Dave Eggers · Bekijk meer »

De Cirkel (roman)

De Cirkel is een orwelliaanse roman uit 2013 geschreven door de Amerikaanse schrijver Dave Eggers.

Nieuw!!: Privacy en De Cirkel (roman) · Bekijk meer »

Denemarken

Denemarken (Deens: Danmark), is een land in Scandinavië, in het noorden van Europa.

Nieuw!!: Privacy en Denemarken · Bekijk meer »

Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland (Duits: Bundesrepublik Deutschland), kortweg Duitsland (Duits: Deutschland), is een land in Centraal-Europa.

Nieuw!!: Privacy en Duitsland · Bekijk meer »

Dystopie

Dystopie is een (denkbeeldige) samenleving met louter akelige kenmerken waarin men beslist niet zou willen leven.

Nieuw!!: Privacy en Dystopie · Bekijk meer »

E-mail

E-mail is de naam van digitaal, elektronisch postverkeer.

Nieuw!!: Privacy en E-mail · Bekijk meer »

Eed van Hippocrates

Manuscript van de Eed van Hippocrates uit de 12e eeuw, in de vorm van een kruis De eed van Hippocrates is een eed waarin artsen zichzelf verplichten bepaalde beroepsregels te zullen handhaven.

Nieuw!!: Privacy en Eed van Hippocrates · Bekijk meer »

Elizabeth Taylor

Elizabeth Rosemond Taylor (Hampstead, 27 februari 1932 – Los Angeles, 23 maart 2011), ook wel Liz genoemd, was een Brits-Amerikaans actrice.

Nieuw!!: Privacy en Elizabeth Taylor · Bekijk meer »

Engels

Het Engels (English) is een Indo-Europese taal, die vanwege de nauwe verwantschap met talen als het Fries, (Neder-)Duits en Nederlands tot de West-Germaanse talen wordt gerekend.

Nieuw!!: Privacy en Engels · Bekijk meer »

Estland

Rakvere, Noord-Estland. Burcht van de Duitse Orde Estland (Estisch: Eesti) officieel de Republiek Estland (Eesti Vabariik) is een land in Noordoost-Europa, dat in het westen wordt begrensd door de Oostzee, in het noorden door de Finse Golf, in het oosten door Rusland en in het zuiden door Letland.

Nieuw!!: Privacy en Estland · Bekijk meer »

Ethiek

De doodstraf: ethisch verantwoord of niet? Ethiek (Grieks: èthos, gewoonte of zedelijke handeling) of moraalwetenschap is een tak van de filosofie die zich bezighoudt met de kritische bezinning over het juiste handelen.

Nieuw!!: Privacy en Ethiek · Bekijk meer »

Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens

Staten die het verdrag hebben ondertekend (lidstaten van de Raad van Europa). Het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM) is een Europees verdrag waarin mensen- en burgerrechten voor alle inwoners van de verdragsluitende staten zijn geregeld.

Nieuw!!: Privacy en Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens · Bekijk meer »

Europese Unie

De Europese Unie (EU) is een uit 28 Europese landen bestaand statenverband.

Nieuw!!: Privacy en Europese Unie · Bekijk meer »

Finland

Groothertogdom Finland in 1662 Finland 1920-1940 Zonsondergang in Härmälä Helsinki, de hoofdstad van Finland Finland (Fins: Suomi; Zweeds: Finland; Samisch: Suopma), officieel de Republiek Finland, is een land in Noord-Europa met inwoners.

Nieuw!!: Privacy en Finland · Bekijk meer »

Frankrijk

Frankrijk, officieel de Franse Republiek (Frans: République française), is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land.

Nieuw!!: Privacy en Frankrijk · Bekijk meer »

George Orwell

George Orwell, pseudoniem voor Eric Arthur Blair (Motihari (India), 25 juni 1903 – Londen, 21 januari 1950) was een Brits schrijver, journalist en criticus.

Nieuw!!: Privacy en George Orwell · Bekijk meer »

Gepersonaliseerd adverteren

Gepersonaliseerd adverteren is een vorm van adverteren waarbij advertenties worden geplaatst die specifiek gericht zijn op consumenten, gebaseerd op kenmerken gerelateerd aan die consumenten, zoals demografie, koopgewoontes, of waargenomen gedrag.

Nieuw!!: Privacy en Gepersonaliseerd adverteren · Bekijk meer »

Griekenland

Satellietfoto van Griekenland en omgeving Griekenland (Grieks: Ελλάδα, Ellada, formeel en historisch: Ελλάς, Ellas, 'Hellas'), officieel de Helleense Republiek (Grieks: Ελληνική Δημοκρατία, Elliniki Dimokratia) is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden.

Nieuw!!: Privacy en Griekenland · Bekijk meer »

Hacker

De glider, het symbool voor hacker Een hacker, ook wel kraker of cracker genoemd, is een persoon die zonder toestemming een computernetwerk binnendringt door de beveiliging te kraken.

Nieuw!!: Privacy en Hacker · Bekijk meer »

Hongarije

Hongarije (Hongaars), is een land in Centraal-Europa, van noord naar zuid doorsneden door de Donau en grenzend aan Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië, Kroatië en Slovenië.

Nieuw!!: Privacy en Hongarije · Bekijk meer »

Ierland (land)

Ierland (Iers: Éire, Engels: Ireland) is een Europees land dat ongeveer 80 procent van het gelijknamige eiland beslaat.

Nieuw!!: Privacy en Ierland (land) · Bekijk meer »

Industriële revolutie

Model van een ''Spinning Jenny'', het eerste machinaal aangedreven spinnewiel, uitgevonden door James Hargreaves. (''museum voor Vroege Industrialisatie, Wuppertal, Duitsland'') Onder industriële revolutie wordt de omschakeling van handmatig naar machinaal vervaardigde goederen verstaan.

Nieuw!!: Privacy en Industriële revolutie · Bekijk meer »

Informatiebeveiliging

Beveiliging door cijfercodes. Informatiebeveiliging is het geheel van preventieve, detectieve, repressieve en correctieve maatregelen alsmede procedures en processen die de beschikbaarheid, exclusiviteit en integriteit van alle vormen van informatie binnen een organisatie of een maatschappij garanderen, met als doel de continuïteit van de informatie en de informatievoorziening te waarborgen en de eventuele gevolgen van beveiligingsincidenten tot een acceptabel, vooraf bepaald niveau te beperken.

Nieuw!!: Privacy en Informatiebeveiliging · Bekijk meer »

Informatiekunde

Informatiekunde is een jonge tak van de wetenschap, die zich richt op de wisselwerking van informatie en communicatie en de invloed van informatietechnologie (ICT) hierbij.

Nieuw!!: Privacy en Informatiekunde · Bekijk meer »

Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten

Het internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (International Covenant on Civil and Political Rights, ICCPR) is een verdrag geïnitieerd door de Verenigde Naties, gebaseerd op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Nieuw!!: Privacy en Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten · Bekijk meer »

Internet

Internet is een netwerk van computernetwerken (zie ook intranet en extranet).

Nieuw!!: Privacy en Internet · Bekijk meer »

Intrigant

Een intrigant is iemand die gebruikmaakt van intriges om op slinkse wijze zijn doel te bereiken.

Nieuw!!: Privacy en Intrigant · Bekijk meer »

Italië

Italië, officieel de Italiaanse Republiek (Italiaans: Repubblica Italiana), is een land in Zuid-Europa.

Nieuw!!: Privacy en Italië · Bekijk meer »

Jermaine Jackson

Jermaine LaJaune Jackson (Gary, Indiana, 11 december 1954) is een Amerikaans zanger en basgitarist.

Nieuw!!: Privacy en Jermaine Jackson · Bekijk meer »

Koninklijk Besluit

Een Koninklijk Besluit is een besluit van de regering.

Nieuw!!: Privacy en Koninklijk Besluit · Bekijk meer »

Letland

Letland (Lets: Latvija; Letgaals: Latveja; Lijfs: Lețmō), officieel de Republiek Letland (Lets: Latvijas Republika), is een land in Noord-Europa en een van de Baltische landen aan de Oostzee.

Nieuw!!: Privacy en Letland · Bekijk meer »

Litouwen

Litouwen (tot ver in de 20e eeuw meestal als Litauen of Lithauen gespeld; Litouws: Lietuva), officieel de Republiek Litouwen (Lietuvos Respublika), is een land in Noord-Europa tussen Letland in het noorden, Wit-Rusland in het oosten, Polen en Rusland (Kaliningrad) in het zuiden, en de Oostzee in het westen.

Nieuw!!: Privacy en Litouwen · Bekijk meer »

Luxemburg (land)

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg (Luxemburgs: Groussherzogtum Lëtzebuerg; Frans: Grand-Duché de Luxembourg; Duits: Großherzogtum Luxemburg), is een land in het westen van Europa dat grenst aan België, Duitsland en Frankrijk.

Nieuw!!: Privacy en Luxemburg (land) · Bekijk meer »

Makura no soshi

Sei Shōnagon op een tekening uit de late 17e eeuw Sei Shōnagon, illustratie uit een Hyakunin Isshu (Edoperiode) is een boek uit de Japanse literatuur.

Nieuw!!: Privacy en Makura no soshi · Bekijk meer »

Malta (land)

Malta, officieel de Republiek Malta (Maltees: Repubblika ta' Malta), is een Zuid-Europese dwergstaat gelegen in de Middellandse Zee die bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, het kleinere Manoel Island en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul's Islands.

Nieuw!!: Privacy en Malta (land) · Bekijk meer »

Mediacode publicaties Nederlandse koninklijke familie

De Mediacode met betrekking tot publicaties over de koninklijke familie is een richtlijn van de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) omtrent de openbaarmaking van privacygevoelig materiaal over de leden van het Nederlandse koningshuis, hun gezinsleden, hun vrienden en hun voertuigen.

Nieuw!!: Privacy en Mediacode publicaties Nederlandse koninklijke familie · Bekijk meer »

Michael Jackson

Michael Joseph Jackson (Gary (Indiana), 29 augustus 1958 – Los Angeles (Californië), 25 juni 2009), bekend als The King of Pop, was een Amerikaans zanger, danser en componist.

Nieuw!!: Privacy en Michael Jackson · Bekijk meer »

Nederland

Nederland is een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden.

Nieuw!!: Privacy en Nederland · Bekijk meer »

Nederlandse Grondwet

| |- |De nieuwe Grondwet wordt aangenomen (1814) |- |Gijsbert Karel van Hogendorp rond 1810 | De Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden kwam in 1814 tot stand.

Nieuw!!: Privacy en Nederlandse Grondwet · Bekijk meer »

Oostenrijk

Oostenrijk (Duits: Österreich), officieel de Republiek Oostenrijk (Duits: Republik Österreich), is een binnenstaat in Centraal-Europa.

Nieuw!!: Privacy en Oostenrijk · Bekijk meer »

Personalisatie (informatica)

Personalisatie omvat een geheel van methoden en technieken om gebruikers informatie aan te bieden, die voor hen op maat gegenereerd wordt.

Nieuw!!: Privacy en Personalisatie (informatica) · Bekijk meer »

Persoonlijkheidsrechten

Persoonlijkheidsrechten zijn rechten die betrekking hebben op de persoon en ook dikwijls fundamentele vrijheden uitmaken.

Nieuw!!: Privacy en Persoonlijkheidsrechten · Bekijk meer »

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon in de zin van de wet.

Nieuw!!: Privacy en Persoonsgegevens · Bekijk meer »

Polen

Polen (Pools: Polska), officieel de Republiek Polen (Pools: Rzeczpospolita Polska), is een land in Midden-Europa.

Nieuw!!: Privacy en Polen · Bekijk meer »

Portretrecht

Het portretrecht is het recht van een geportretteerde persoon om zich in bepaalde gevallen te verzetten tegen publicatie van hun portret.

Nieuw!!: Privacy en Portretrecht · Bekijk meer »

Portugal

Portugal, officieel de Portugese Republiek (Portugees: República Portuguesa), is een land in het zuidwesten van Europa.

Nieuw!!: Privacy en Portugal · Bekijk meer »

Privacywet

De Belgische Privacywet ter bescherming van persoonsgegevens, voluit de Wet van 8 december 1992 voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, is een wet die de burger moet beschermen tegen misbruik van zijn persoonlijke gegevens.

Nieuw!!: Privacy en Privacywet · Bekijk meer »

Pseudoniem

Een pseudoniem (Oudgrieks: ψευδώνυμον, letterlijk "valse naam"), alias (Latijn) of schuilnaam is de aangenomen naam van een of meer personen die duidelijk afwijkt van de corresponderende persoonsnaam of persoonsnamen.

Nieuw!!: Privacy en Pseudoniem · Bekijk meer »

Raad van Europa

De Raad van Europa (afgekort: RvE, Frans: Conseil de l'Europe, Engels: Council of Europe) is een internationale organisatie waarvan 47 Europese landen lid zijn.

Nieuw!!: Privacy en Raad van Europa · Bekijk meer »

Rechtsgeleerdheid

Rechtsgeleerdheid of rechtswetenschap is de wetenschap van het recht.

Nieuw!!: Privacy en Rechtsgeleerdheid · Bekijk meer »

Richard Burton (acteur)

Richard Burton (Ponthrydyfen, 10 november 1925 - Céligny, 5 augustus 1984) was een Welsh acteur.

Nieuw!!: Privacy en Richard Burton (acteur) · Bekijk meer »

Richtlijn 95/46/EG

De Databeschermingsrichtlijn (ook wel: privacyrichtlijn of dataprotectierichtlijn) of voluit Richtlijn 95/46/EG van het Europees Parlement en de Raad betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens is een Europese richtlijn die het verwerken van persoonsgebonden gegevens in de Europese Unie regelt.

Nieuw!!: Privacy en Richtlijn 95/46/EG · Bekijk meer »

Robert Redford

Charles Robert Redford Jr. (Santa Monica, 18 augustus 1936) is een Amerikaans acteur, regisseur en producent van Engelse en Schots-Ierse origine.

Nieuw!!: Privacy en Robert Redford · Bekijk meer »

Rockwell (zanger)

Rockwell (geboren als Kennedy William Gordy, Detroit, 15 maart 1964) is een Amerikaanse popzanger.

Nieuw!!: Privacy en Rockwell (zanger) · Bekijk meer »

Roemenië

Roemenië is een republiek in Zuidoost-Europa, grenzend aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Hongarije, Oekraïne en Moldavië. Op een grondgebied van heeft Roemenië inwoners. Op Hongarije en Moldavië na, wordt het Romaanse Roemenië ingesloten door Slavische landen. Er is een grote verscheidenheid aan culturen en hun invloed, taal en religie. Roemenië bezit veel ongerepte natuur. Het landklimaat (koude winters, warme zomers) en een dwars door Roemenië lopende bergketen, de Karpaten, zorgen voor diverse landschapssoorten. In het land zijn er verder nog brede zandstranden aan de Zwarte Zee, een rivierdelta, oerbossen en vlaktes. Het grootste deel van de bevolking is Roemeens-orthodox, de meeste etnische Hongaren zijn Rooms Katholiek of Protestant (Hervormd of Gereformeerd), de etnische Duitsers zijn voor het merendeel Lutheraan. De grondwet garandeert vrijheid van godsdienst. De Roemeense taal behoort tot de Romaanse taalgroep en is daarmee verwant aan het Italiaans, Frans, Spaans en Portugees. Vooral in de schrijftaal zijn veel bekende woorden te ontdekken voor degene die een van deze talen kent. De hoofdstad Boekarest, in het interbellum wel Klein Parijs genoemd, is een grote toeristische attractie en veruit de grootste stad van Roemenië. Ten tijde van het Sovjetregime nam Roemenië een aparte plaats in het Oostblok in met een relatief grote onafhankelijkheid in de buitenlandse politiek. Roemenië is sinds 2004 lid van de NAVO en sinds 2007 van de Europese Unie. Het toetredingsverdrag van de EU is begin 2005 getekend en op 1 januari 2007 geëffectueerd. Roemenië is het op zes na grootste land in populatie en het op acht na grootste land van de EU in oppervlakte.

Nieuw!!: Privacy en Roemenië · Bekijk meer »

Samenleving

Blik op Takeshita Street in Tokio, Japan. Onder een samenleving wordt verstaan een groep mensen die samen een half-gesloten systeem vormen en waarbinnen interactie bestaat tussen de leden die van die groep deel uitmaken.

Nieuw!!: Privacy en Samenleving · Bekijk meer »

Sei Shonagon

Sei Shonagon door Kikuchi Yosai Sei Shōnagon (清少納言), (965- na 1010) was een Japanse hofdame van de keizerin Teishi aan het Japanse hof in de Heian-periode, die onsterfelijk is geworden door haar dagboek (枕草子 Makura no Soshi), 'het hoofdkussenboek', dat zij duizend jaar geleden schreef.

Nieuw!!: Privacy en Sei Shonagon · Bekijk meer »

Sidney Poitier

Sidney Poitier (Miami, 20 februari 1927) is een Bahamaans-Amerikaans acteur en filmregisseur.

Nieuw!!: Privacy en Sidney Poitier · Bekijk meer »

Slovenië

Slovenië, officieel de Republiek Slovenië (Sloveens: Republika Slovenija), is een land in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen, en is lid van de Europese Unie.

Nieuw!!: Privacy en Slovenië · Bekijk meer »

Slowakije

Het Slowaakse parlement (''Národná rada SR'') in Bratislava Slowakije of Slovakije (Slowaaks: Slovensko) is een republiek in Centraal-Europa, die zich op 1 januari 1993 losmaakte uit Tsjecho-Slowakije, dat daardoor ophield te bestaan. De officiële benaming is Slowaakse Republiek (Slowaaks: Slovenská Republika). De hoofdstad is Bratislava. Het land wordt begrensd door Tsjechië in het noordwesten, Polen in het noorden, Oekraïne in het oosten, Hongarije in het zuiden en Oostenrijk in het westen. Het is een overwegend bergachtig land, dat gedurende de twintigste eeuw weliswaar één geheel vormde met het taalkundig en cultureel nauw verwante Tsjechië, maar dat in de eeuwen daarvoor een heel andere ontwikkeling had doorgemaakt. Slowakije behoorde eeuwenlang tot Hongarije. De emancipatie van het Slowaakse volk kreeg pas laat gestalte. Op 29 maart 2004 trad Slowakije toe tot de NAVO en op 1 mei 2004 tot de Europese Unie. Op 1 januari 2009 trad het land ook toe tot de eurozone.

Nieuw!!: Privacy en Slowakije · Bekijk meer »

Sneakers (film)

Sneakers is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1992, geregisseerd door Phil Alden Robinson.

Nieuw!!: Privacy en Sneakers (film) · Bekijk meer »

Spanje

Spanje, officieel het Koninkrijk Spanje (Spaans: Reino de España), is een land op het Iberisch Schiereiland in het zuidwesten van Europa met inwoners en een oppervlakte van.

Nieuw!!: Privacy en Spanje · Bekijk meer »

Spion

Silhouet van een spion met een gestolen document Een spion is iemand die op heimelijke en soms illegale (clandestiene) wijze inlichtingen vergaart.

Nieuw!!: Privacy en Spion · Bekijk meer »

Strijd tegen terrorisme

''War on Terror'' Strijd tegen terrorisme is een vertaling van War on Terror(ism), een aanduiding die in de periode 2001-2009 onder andere werd gebruikt door de toenmalige president van de Verenigde Staten, George W. Bush.

Nieuw!!: Privacy en Strijd tegen terrorisme · Bekijk meer »

Telefonie

Telefonie of telefoon (Grieks: τήλε (tèle), "ver", en φωνή (phónè), "geluid") is een telecommunicatiesysteem voor gesprekken tussen personen die zich buiten gehoorbereik van elkaar bevinden.

Nieuw!!: Privacy en Telefonie · Bekijk meer »

Terrorisme

Terrorisme (van het Latijnse terror, paniek) is het zonder wettige grond plegen van ernstig geweld, of ernstige dreiging daarmee, met een politiek of religieus doel.

Nieuw!!: Privacy en Terrorisme · Bekijk meer »

Thomas More

Thomas More (in gelatiniseerde vorm: Thomas Morus en onder katholieken bekend als Sint-Thomas More) (Londen, 7 februari 1478 – Tower Hill, 6 juli 1535) was een Engels renaissance-humanist, jurist, filosoof en staatsman.

Nieuw!!: Privacy en Thomas More · Bekijk meer »

Totalitarisme

Totalitarisme is een politiek systeem waarbij alles ondergeschikt is aan het staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt.

Nieuw!!: Privacy en Totalitarisme · Bekijk meer »

Tsjechië

Tsjechië (Tsjechisch: Česko), officieel de Tsjechische Republiek (Tsjechisch: Česká republika), is een land in Centraal-Europa.

Nieuw!!: Privacy en Tsjechië · Bekijk meer »

Uitgeverij Acco

Uitgeverij Acco is een Belgische coöperatieve uitgeverij uit Leuven die gespecialiseerd is in wetenschapsboeken en cursussen.

Nieuw!!: Privacy en Uitgeverij Acco · Bekijk meer »

USA PATRIOT Act

Het moment dat de USA PATRIOT Act wordt getekend door George W. Bush. De USA PATRIOT Act (Public Law 107-56) of voluit de Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act of 2001 is een Amerikaans wetsvoorstel (H.R.3162) dat op 26 oktober 2001 door het Amerikaans Congres met een meerderheid is aangenomen.

Nieuw!!: Privacy en USA PATRIOT Act · Bekijk meer »

Utopia (boek)

Houtsnede van Ambrosius Holbein uit de editie van 1518 Utopia (De Optimo Reipublicae Statu deque Nova Insula Utopia) is een boek van de Engelse humanist Thomas More, waarin hij een ideale staat beschrijft.

Nieuw!!: Privacy en Utopia (boek) · Bekijk meer »

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal Het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, dat ook bekendstaat als de Grote Van Dale, de Dikke Van Dale of kortweg de Van Dale, is het bekendste verklarende woordenboek van het Nederlands.

Nieuw!!: Privacy en Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal · Bekijk meer »

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk, officieel het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, afgekort VK (Engels: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, afgekort UK, informeel Britain) is een land en een staat in West-Europa met ongeveer 63,7 miljoen inwoners, gelegen tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan.

Nieuw!!: Privacy en Verenigd Koninkrijk · Bekijk meer »

Verenigde Naties

De Verenigde Naties (afkorting: VN) zijn een internationale organisatie, opgericht in 1945 door 51 landen.

Nieuw!!: Privacy en Verenigde Naties · Bekijk meer »

Verenigde Staten

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS (Engels: United States of America, afgekort USA of US), zijn een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen.

Nieuw!!: Privacy en Verenigde Staten · Bekijk meer »

Vlaanderen

Vlaanderen is het noordelijke deel van België, waar hoofdzakelijk Nederlands wordt gesproken, terwijl in Wallonië, het zuidelijke deel van het land, vooral Frans wordt gesproken.

Nieuw!!: Privacy en Vlaanderen · Bekijk meer »

Wet bescherming persoonsgegevens

De Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens, afgekort Wbp, geeft regels ter bescherming van de privacy van burgers.

Nieuw!!: Privacy en Wet bescherming persoonsgegevens · Bekijk meer »

Wet persoonsregistratie

Wet persoonsregistratie of Wpr was een Nederlandse wet die regels stelde aan het gebruik van persoonsgegevens die door een bedrijf of instelling voor een bepaald doel werden verzameld.

Nieuw!!: Privacy en Wet persoonsregistratie · Bekijk meer »

Zoomobjectief

Sigma-zoomobjectief. Principe van een zoomobjectiefHet effect van een zoomobjectief met verschillende brandpuntsafstanden. Een zoomobjectief (ten onrechte ook vaak zoomlens genoemd) (zoom spreek uit zoem, met een langgerekte oe) is een lenzenstelsel met een variabele brandpuntsafstand.

Nieuw!!: Privacy en Zoomobjectief · Bekijk meer »

Zweden

Zweden, officieel het Koninkrijk Zweden (Zweeds: Konungariket Sverige, Samisch: Ruoŧŧa Gonagasriika), is een land in Scandinavië in Noord-Europa.

Nieuw!!: Privacy en Zweden · Bekijk meer »

1 september

1 september is de 244ste dag van het jaar (245ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender.

Nieuw!!: Privacy en 1 september · Bekijk meer »

1000

Slag bij Svolder Het jaar 1000 is het 100e jaar in de 10e eeuw volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1000 · Bekijk meer »

1516

(Jeroen Bosch) Het jaar 1516 is het 16e jaar in de 16e eeuw volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1516 · Bekijk meer »

1879

Edison met enkele van zijn gloeilampen (circa 1918) Het jaar 1879 is het 79e jaar in de 19e eeuw volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1879 · Bekijk meer »

1950

veredeling van tulpen. Het jaar 1950 is een jaartal volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1950 · Bekijk meer »

1962

Bioscoopjournaal uit 1962 over de huizen in Zaandam, met aandacht voor het "uitbreidingsplan Zaanse Schans". Een huis uit 1743 wordt vanuit Koog aan de Zaan naar een plek op de Zaanse Schans getransporteerd. Bioscoopjournaal uit 1962. Drs. H.A. Korthals, minister van Verkeer en Waterstaat, opent het laatste deel van de Rijksweg A12 (E36) tussen Zevenaar en de Duitse grens naar Emmerich. Bioscoopjournaal uit 1962: Noord-Europese, tevens open Nederlandse kampioenschappen waterskiën op de Bosbaan te Amsterdam. Het jaar 1962 is een jaartal volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1962 · Bekijk meer »

1984

Dit artikel behandelt het jaar 1984 volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1984 · Bekijk meer »

1984 (boek)

1984 is een boek van de Britse schrijver George Orwell, grotendeels geschreven in 1948 en gepubliceerd in 1949.

Nieuw!!: Privacy en 1984 (boek) · Bekijk meer »

2001

Het jaar 2001 is het eerste jaar in de 21e eeuw en het eerste jaar in het 3e millennium volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 2001 · Bekijk meer »

Richt hier:

Eerbiediging persoonlijke levenssfeer, Persoonlijke levenssfeer, Privacybescherming, Privacyschending, Privegegevens, Privégegevens.

UitgaandeInkomende
Hey! We zijn op Facebook nu! »