Logo
Unionpedia
Communicatie
Ontdek het op Google Play
Nieuw! Download Unionpedia op je Android™ toestel!
Gratis
Snellere toegang dan browser!
 

Privacy

310x310px Privacy, privésfeer, persoonlijke levenssfeer of eigenruimte is een afweerrecht dat de persoonlijke levenssfeer beschermt.

100 relaties: Aldous Huxley, Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, Algemene verordening gegevensbescherming, Amerikaans-Engels, Anonimiteit, Autoriteit Persoonsgegevens, Belgische Grondwet, Ben Kingsley, Berry Gordy, Beveiliging en bewaking, Big Brother (George Orwell), Biometrie, Bits of Freedom, Brave New World (roman), Brief, Brits-Engels, Brussel (stad), Buro Jansen & Janssen, Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, Computerkraker, Dataretentie, Dave Eggers, De cirkel (roman), De Correspondent, Dooddoener (stijlfiguur), Dystopie, E-mail, E-privacyverordening, Eed van Hippocrates, Elizabeth Taylor, Engels, Ethiek, EU-VS-privacyschild, Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, Europese Unie, Gegevensbeschermingsautoriteit (België), George Orwell, Gepersonaliseerd adverteren, Hacker, Handvest van de grondrechten van de Europese Unie, Industriële revolutie, Informatiebeveiliging, Informatiekunde, Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten, Internet, Intrigant, Jermaine Jackson, Makura no soshi, Malta (land), Mediacode publicaties Nederlandse koninklijke familie, ..., Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties, Michael Jackson, Michel Foucault, Nederland, Nederlandse Grondwet, Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, Panopticum (architectuur), Personalisatie (informatica), Persoonlijkheidsrechten, Persoonsgegevens, Portretrecht, Privacywet (België), Pseudoniem, Raad van Europa, Rechtsgeleerdheid, Richard Burton (acteur), Richtlijn 95/46/EG, Robert Redford, Rockwell (zanger), Samenleving, Sei Shonagon, Sidney Poitier, Smartphone, Sneakers (film), Spion, Strijd tegen terrorisme, Telefonie, Terrorisme, Thomas More, Totalitarisme, Uitgeverij Acco, USA PATRIOT Act, Utopia (boek), Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, Verenigde Naties, Verenigde Staten, Vlaanderen, Wet bescherming persoonsgegevens, Wet persoonsregistratie, Zoomobjectief, 1 september, 1000, 1516, 1879, 1950, 1962, 1980-1989, 1984, 1984 (boek), 2001. Uitbreiden index (50 meer) »

Aldous Huxley

Aldous Leonard Huxley (Godalming (Surrey), 26 juli 1894 - Los Angeles, 22 november 1963) was een Engels-Amerikaans schrijver, essayist en dichter die grote bekendheid verwierf met de vele romans en korte verhalen die hij schreef.

Nieuw!!: Privacy en Aldous Huxley · Bekijk meer »

Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bestaat uit alle lidstaten van de Verenigde Naties.

Nieuw!!: Privacy en Algemene Vergadering van de Verenigde Naties · Bekijk meer »

Algemene verordening gegevensbescherming

Een infografiek van de Europese privacyverordening Overzicht algemene verordening gegevensbescherming De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) (Engels: General Data Protection Regulation (GDPR)) is een Europese verordening (dus met rechtstreekse werking) die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert.

Nieuw!!: Privacy en Algemene verordening gegevensbescherming · Bekijk meer »

Amerikaans-Engels

Amerikaans-Engels is de naam voor de varianten van de Engelse taal die gesproken worden in de Verenigde Staten van Amerika en bij uitbreiding in Canada.

Nieuw!!: Privacy en Amerikaans-Engels · Bekijk meer »

Anonimiteit

Standbeeld van "Anonymus" in het park van de Vajdahunyadburcht in Boedapest. Men spreekt van anonimiteit als de identiteit van een persoon niet bekend is of als hij die niet bekend wenst te maken.

Nieuw!!: Privacy en Anonimiteit · Bekijk meer »

Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de Nederlandse gegevensbeschermingsautoriteit en zelfstandig bestuursorgaan dat in Nederland bij wet als toezichthouder is aangesteld voor het toezicht op het verwerken van persoonsgegevens.

Nieuw!!: Privacy en Autoriteit Persoonsgegevens · Bekijk meer »

Belgische Grondwet

koning Leopold I rustend op de grondwet (detail van een standbeeld van Willem Geefs, ca. 1853). Nationale kokarde zoals gedragen tijdens de grondwetgevende bijeenkomsten. De Belgische Grondwet (Duits: Verfassung des Königreichs Belgien; Frans: Constitution belge actuelle) werd aangenomen op 7 februari 1831.

Nieuw!!: Privacy en Belgische Grondwet · Bekijk meer »

Ben Kingsley

Ben Kingsley, geboren als Krishna Bhanji (Scarborough, 31 december 1943) is een Brits acteur.

Nieuw!!: Privacy en Ben Kingsley · Bekijk meer »

Berry Gordy

Berry Gordy (2010) Berry Gordy, Jr. (Detroit, Michigan, 28 november 1929) is een Amerikaans liedjesschrijver, muziekproducent en de oprichter van het platenlabel Motown Records.

Nieuw!!: Privacy en Berry Gordy · Bekijk meer »

Beveiliging en bewaking

Beveiliging is het geheel van maatregelen om een te beveiligen doel te beschermen tegen schadelijke invloeden.

Nieuw!!: Privacy en Beveiliging en bewaking · Bekijk meer »

Big Brother (George Orwell)

Big Brother op een affiche Big Brother ('Grote Broer') is een begrip uit de dystopische roman 1984 van George Orwell.

Nieuw!!: Privacy en Big Brother (George Orwell) · Bekijk meer »

Biometrie

Cartoon van een man die verschillende biometrische controles ondergaat In de vier attractieparken van Walt Disney World Resort worden biometrische metingen verricht op de vingers van gasten om er zeker van te zijn dat hetzelfde kaartje dagelijks door dezelfde persoon wordt gebruikt. Biometrie betekent het vaststellen van meetbare eigenschappen van levende wezens, zoals de gemiddelde levensduur en raciale kenmerken.

Nieuw!!: Privacy en Biometrie · Bekijk meer »

Bits of Freedom

Stichting Bits of Freedom is een onafhankelijke Nederlandse belangenorganisatie die opkomt voor digitale burgerrechten.

Nieuw!!: Privacy en Bits of Freedom · Bekijk meer »

Brave New World (roman)

Brave New World is een dystopische sciencefictionroman uit 1932 van de Britse schrijver Aldous Huxley.

Nieuw!!: Privacy en Brave New World (roman) · Bekijk meer »

Brief

omslag (luchtpost) Een brief (uit het Latijn: brevis, kort) is een op schrift gestelde boodschap aan een afwezige individuele persoon, meestal geadresseerd en gesloten verzonden, normaliter als poststuk in een envelop.

Nieuw!!: Privacy en Brief · Bekijk meer »

Brits-Engels

Dialecten in Engeland Brits-Engels is de term voor de varianten van het Engels die worden gesproken in het Verenigd Koninkrijk.

Nieuw!!: Privacy en Brits-Engels · Bekijk meer »

Brussel (stad)

De gemeente Brussel of Brussel-stad (Frans: Bruxelles-Ville of Ville de Bruxelles) is de hoofdstad van België, van de Vlaamse Gemeenschap en van de Franse Gemeenschap.

Nieuw!!: Privacy en Brussel (stad) · Bekijk meer »

Buro Jansen & Janssen

Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksbureau dat politie en inlichtingendiensten als de AIVD (voorheen de BVD) kritisch volgt.

Nieuw!!: Privacy en Buro Jansen & Janssen · Bekijk meer »

Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (CBPL), beter bekend onder de benaming van Privacycommissie is een Belgische overheidsinstelling die toeziet op de bescherming van de privacy bij de verwerking van persoonsgegevens.

Nieuw!!: Privacy en Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer · Bekijk meer »

Computerkraker

Een computerkraker is iemand die criminele activiteiten met computers uitvoert.

Nieuw!!: Privacy en Computerkraker · Bekijk meer »

Dataretentie

Dataretentie (ook wel bekend onder het Engelse data retention) is een begrip dat refereert aan het opslaan van telefonie- en internetgegevens door overheden en commerciële organisaties.

Nieuw!!: Privacy en Dataretentie · Bekijk meer »

Dave Eggers

Dave Eggers (Boston (Massachusetts), 12 maart 1970) is een Amerikaans auteur en redacteur.

Nieuw!!: Privacy en Dave Eggers · Bekijk meer »

De cirkel (roman)

De cirkel is een orwelliaanse roman uit 2013 geschreven door de Amerikaanse schrijver Dave Eggers.

Nieuw!!: Privacy en De cirkel (roman) · Bekijk meer »

De Correspondent

De Correspondent is een online journalistiek platform, gevestigd in Amsterdam.

Nieuw!!: Privacy en De Correspondent · Bekijk meer »

Dooddoener (stijlfiguur)

Een dooddoener (of machtspreuk) is een nietszeggend argument dat een gesprek van het onderwerp afbrengt, waardoor een verdere gedachtewisseling wordt afgesneden, het dood doet slaan.

Nieuw!!: Privacy en Dooddoener (stijlfiguur) · Bekijk meer »

Dystopie

Dystopie is een (denkbeeldige) samenleving met louter akelige kenmerken waarin men beslist niet zou willen leven.

Nieuw!!: Privacy en Dystopie · Bekijk meer »

E-mail

E-mail is de naam van digitaal, elektronisch postverkeer.

Nieuw!!: Privacy en E-mail · Bekijk meer »

E-privacyverordening

De e-privacyverordening (ePV) is een voorstel voor een Europese verordening.

Nieuw!!: Privacy en E-privacyverordening · Bekijk meer »

Eed van Hippocrates

Manuscript van de Eed van Hippocrates uit de 12e eeuw, in de vorm van een kruis De eed van Hippocrates is een eed waarin artsen zichzelf verplichten bepaalde beroepsregels te zullen handhaven.

Nieuw!!: Privacy en Eed van Hippocrates · Bekijk meer »

Elizabeth Taylor

Elizabeth Rosemond Taylor (Hampstead (Londen), 27 februari 1932 – Los Angeles, 23 maart 2011), ook wel Liz genoemd, was een Brits-Amerikaans actrice.

Nieuw!!: Privacy en Elizabeth Taylor · Bekijk meer »

Engels

Het Engels (English) is een Indo-Europese taal, die vanwege de nauwe verwantschap met talen als het Fries, (Neder-)Duits en Nederlands tot de West-Germaanse talen wordt gerekend.

Nieuw!!: Privacy en Engels · Bekijk meer »

Ethiek

De doodstraf: ethisch verantwoord of niet? Ethiek (Grieks: èthos, gewoonte of zedelijke handeling), moraalfilosofie, morele filosofie of moraalwetenschap is een tak van de filosofie die zich bezighoudt met de kritische bezinning over het juiste handelen.

Nieuw!!: Privacy en Ethiek · Bekijk meer »

EU-VS-privacyschild

Het EU-VS-privacyschild is een overeenkomst over de bescherming van persoonsgegevens van burgers van de Europese Unie die in de Verenigde Staten worden verwerkt.

Nieuw!!: Privacy en EU-VS-privacyschild · Bekijk meer »

Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens

Het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM) is een Europees verdrag waarin mensen- en burgerrechten voor alle inwoners van de verdragsluitende staten zijn geregeld.

Nieuw!!: Privacy en Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens · Bekijk meer »

Europese Unie

De Europese Unie (EU) is een uit 28 Europese landen bestaand statenverband.

Nieuw!!: Privacy en Europese Unie · Bekijk meer »

Gegevensbeschermingsautoriteit (België)

De Gegevensbeschermingsautoriteit is een Belgische overheidsinstelling die toeziet op de bescherming van de privacy bij de verwerking van persoonsgegevens.

Nieuw!!: Privacy en Gegevensbeschermingsautoriteit (België) · Bekijk meer »

George Orwell

George Orwell, pseudoniem voor Eric Arthur Blair (Motihari (India), 25 juni 1903 – Londen, 21 januari 1950) was een Brits schrijver, journalist, essayist en literair criticus.

Nieuw!!: Privacy en George Orwell · Bekijk meer »

Gepersonaliseerd adverteren

Gepersonaliseerd adverteren is een vorm van adverteren waarbij advertenties worden geplaatst die specifiek gericht zijn op consumenten, gebaseerd op kenmerken gerelateerd aan die consumenten, zoals demografie, koopgewoontes, of waargenomen gedrag.

Nieuw!!: Privacy en Gepersonaliseerd adverteren · Bekijk meer »

Hacker

Een hacker, ook wel kraker of cracker genoemd, is een persoon die binnendringt in een computernetwerk door de beveiliging te omzeilen.

Nieuw!!: Privacy en Hacker · Bekijk meer »

Handvest van de grondrechten van de Europese Unie

Het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie is een document dat de grondrechten van de burgers van de Europese Unie opsomt.

Nieuw!!: Privacy en Handvest van de grondrechten van de Europese Unie · Bekijk meer »

Industriële revolutie

Model van een ''Spinning Jenny'', het eerste machinaal aangedreven spinnewiel, uitgevonden door James Hargreaves. (''museum voor Vroege Industrialisatie, Wuppertal, Duitsland'') De industriële revolutie is de overgang van handmatig naar machinaal vervaardigde goederen die gepaard ging met grootschalige organisationele en sociale veranderingen.

Nieuw!!: Privacy en Industriële revolutie · Bekijk meer »

Informatiebeveiliging

Beveiliging door cijfercodes. Informatiebeveiliging is het geheel van preventieve, detectieve, repressieve en correctieve maatregelen alsmede procedures en processen die de beschikbaarheid, exclusiviteit en integriteit van alle vormen van informatie binnen een organisatie of een maatschappij garanderen, met als doel de continuïteit van de informatie en de informatievoorziening te waarborgen en de eventuele gevolgen van beveiligingsincidenten tot een acceptabel, vooraf bepaald niveau te beperken.

Nieuw!!: Privacy en Informatiebeveiliging · Bekijk meer »

Informatiekunde

Informatiekunde is de van de wetenschap die zich richt op de wisselwerking van informatie en communicatie en de invloed van informatietechnologie (ICT) hierbij.

Nieuw!!: Privacy en Informatiekunde · Bekijk meer »

Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten

Het internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (International Covenant on Civil and Political Rights) is een verdrag geïnitieerd door de Verenigde Naties, gebaseerd op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Nieuw!!: Privacy en Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten · Bekijk meer »

Internet

Het internet is een zeer groot, de hele aarde omspannend openbaar netwerk van computernetwerken, waarvan de afspraken worden beschreven in de Requests for Comments die worden beheerd door de Internet Engineering Task Force.

Nieuw!!: Privacy en Internet · Bekijk meer »

Intrigant

Een intrigant is iemand die gebruikmaakt van intriges om op slinkse wijze zijn doel te bereiken.

Nieuw!!: Privacy en Intrigant · Bekijk meer »

Jermaine Jackson

Jermaine LaJaune Jackson (Gary, Indiana, 11 december 1954) is een Amerikaans zanger en basgitarist.

Nieuw!!: Privacy en Jermaine Jackson · Bekijk meer »

Kerstavond

Kerstavond in de Geboortekerk te Bethlehem Kerstavond is de avond voor Kerstmis en vindt plaats op 24 december.

Nieuw!!: Privacy en Kerstavond · Bekijk meer »

Kerstgebruiken wereldwijd

Op deze wereldkaart is aangegeven in welke landen kerst niet een feestdag is op 24 of 25 december of 6 of 7 januari Kerstkaart, ca. 1950 A Christmas Carol, een bekend kerstverhaalm 1843 Een vrouw staat onder de maretak, ca. 1898 Het meisje met de zwavelstokjes ziet haar oma Dit is een overzicht van kerstgebruiken in verschillende landen.

Nieuw!!: Privacy en Kerstgebruiken wereldwijd · Bekijk meer »

Kerstmis

Kerstmis (veelal zo aangeduid door rooms-katholieken), kerst(feest) (veelal zo aangeduid door protestanten) of het geboortefeest van de Heer is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijk jaar.

Nieuw!!: Privacy en Kerstmis · Bekijk meer »

Makura no soshi

Sei Shōnagon op een tekening uit de late 17e eeuw Sei Shōnagon, illustratie uit een Hyakunin Isshu (Edoperiode) is een boek uit de Japanse literatuur.

Nieuw!!: Privacy en Makura no soshi · Bekijk meer »

Malta (land)

Malta, officieel de Republiek Malta (Maltees: Repubblika ta' Malta), is een Zuid-Europese dwergstaat gelegen in de Middellandse Zee die bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, het kleinere Manoel Island en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul's Islands.

Nieuw!!: Privacy en Malta (land) · Bekijk meer »

Mediacode publicaties Nederlandse koninklijke familie

De Mediacode met betrekking tot publicaties over de koninklijke familie is een richtlijn van de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) omtrent de openbaarmaking van privacygevoelig materiaal over de leden van het Nederlandse koningshuis, hun gezinsleden, hun vrienden en hun voertuigen.

Nieuw!!: Privacy en Mediacode publicaties Nederlandse koninklijke familie · Bekijk meer »

Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (United Nations Human Rights Council, UNHRC) is het orgaan van de Verenigde Naties (VN) dat zich richt op de naleving van de verdragen voor de mensenrechten.

Nieuw!!: Privacy en Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties · Bekijk meer »

Michael Jackson

Michael Joseph Jackson (Gary (Indiana), 29 augustus 1958 – Los Angeles (Californië), 25 juni 2009), bekend als The King of Pop, was een Amerikaans zanger, danser en componist.

Nieuw!!: Privacy en Michael Jackson · Bekijk meer »

Michel Foucault

Michel Foucault (Poitiers, 15 oktober 1926 - Parijs, 25 juni 1984) was een Frans filosoof, bekend vanwege zijn politiek activisme in de jaren 70 en 80 en zijn analyses in de politieke filosofie via begrippen als disciplinemaatschappij, biopolitiek en biomacht.

Nieuw!!: Privacy en Michel Foucault · Bekijk meer »

Nederland

Nederland is een van de samenstellende landen van het Koninkrijk der Nederlanden.

Nieuw!!: Privacy en Nederland · Bekijk meer »

Nederlandse Grondwet

| |- |De nieuwe Grondwet wordt aangenomen (1814) |- |Gijsbert Karel van Hogendorp rond 1810 | De Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden kwam in 1814 tot stand.

Nieuw!!: Privacy en Nederlandse Grondwet · Bekijk meer »

Nieuwjaar

Tibetexpeditie in 1938 Vogezen, ''Das festliche Jahr in Sitten, Gebräuchen und Festen der germanischen Völker'', 1863 Nieuwjaar is de dag waarop het begin van het nieuwe jaar wordt gevierd.

Nieuw!!: Privacy en Nieuwjaar · Bekijk meer »

Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) (Frans: Organisation de coopération et de développement économiques OCDE. Engels: Organisation for Economic Cooperation and Development OECD) is een samenwerkingsverband van 35 landen om sociaal en economisch beleid te bespreken, te bestuderen en te coördineren.

Nieuw!!: Privacy en Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling · Bekijk meer »

Oudejaarsavond

Afgestoken vuurwerk Oudejaarsavond (ook wel: Silvester of silvesteravond, vernoemd naar de heilige paus Silvester) wordt jaarlijks gevierd op de laatste dag van het jaar, 31 december, ook wel oudejaarsdag genoemd.

Nieuw!!: Privacy en Oudejaarsavond · Bekijk meer »

Panopticum (architectuur)

Blauwdruk van een panopticum van de hand van Jeremy Bentham, 1791 Jeremy Bentham (Londen 1748–1832) was utilitarist en pleitbezorger van individuele en economische vrijheid, scheiding van kerk en staat, vrijheid van meningsuiting, gelijke rechten voor vrouwen, dierenrechten en de afschaffing van slavernij en fysieke straf (ook voor kinderen), het recht op echtscheiding en vrije handel. Haarlem (foto). Het panopticon is de tegenstelling van de kerkers die Francisco Goya in zijn tijd schilderde: massa versus individu, duisternis versus licht, bedreiging versus beheersing. Haarlem, 1910, constructie van het panopticon. Het panopticum of panopticon een latinisering van het (Oudgriekse: πανόπτης, panoptēs, 'alziend') is een architectonisch principe beschreven door de Engelse Verlichtingsfilosoof Jeremy Bentham in 1791.

Nieuw!!: Privacy en Panopticum (architectuur) · Bekijk meer »

Personalisatie (informatica)

Personalisatie omvat een geheel van methoden en technieken om gebruikers informatie aan te bieden, die voor hen op maat gegenereerd wordt.

Nieuw!!: Privacy en Personalisatie (informatica) · Bekijk meer »

Persoonlijkheidsrechten

Persoonlijkheidsrechten zijn rechten die betrekking hebben op de persoon en ook dikwijls fundamentele vrijheden uitmaken.

Nieuw!!: Privacy en Persoonlijkheidsrechten · Bekijk meer »

Persoonsgegevens

Een persoonsgegeven is een gegeven dat herleidbaar is naar een natuurlijke persoon die geïdentificeerd is, of kan worden geïdentificeerd.

Nieuw!!: Privacy en Persoonsgegevens · Bekijk meer »

Portretrecht

Het portretrecht is het recht van een geportretteerde persoon om zich in bepaalde gevallen te verzetten tegen publicatie van hun portret.

Nieuw!!: Privacy en Portretrecht · Bekijk meer »

Privacywet (België)

De Belgische Privacywet ter bescherming van persoonsgegevens, voluit de Wet van 8 december 1992 voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, is een wet die de burger moet beschermen tegen misbruik van zijn persoonlijke gegevens.

Nieuw!!: Privacy en Privacywet (België) · Bekijk meer »

Pseudoniem

Een pseudoniem (Oudgrieks: ψευδώνυμον, letterlijk "valse naam"), alias (Latijn) of schuilnaam is de aangenomen naam van een of meer personen die duidelijk afwijkt van de corresponderende persoonsnaam of persoonsnamen.

Nieuw!!: Privacy en Pseudoniem · Bekijk meer »

Raad van Europa

De Raad van Europa (afgekort: RvE, Frans: Conseil de l'Europe, Engels: Council of Europe) is een internationale organisatie waarvan 47 Europese landen lid zijn.

Nieuw!!: Privacy en Raad van Europa · Bekijk meer »

Rechtsgeleerdheid

Rechtsgeleerdheid of rechtswetenschap is de wetenschap van het recht.

Nieuw!!: Privacy en Rechtsgeleerdheid · Bekijk meer »

Richard Burton (acteur)

Richard Burton (Pontrhydyfen, 10 november 1925 - Céligny, 5 augustus 1984) was een Welsh acteur.

Nieuw!!: Privacy en Richard Burton (acteur) · Bekijk meer »

Richtlijn 95/46/EG

De Databeschermingsrichtlijn (ook wel: privacyrichtlijn of dataprotectierichtlijn) of voluit Richtlijn 95/46/EG van het Europees Parlement en de Raad betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens was een Europese richtlijn die het verwerken van persoonsgebonden gegevens in de Europese Unie regelt.

Nieuw!!: Privacy en Richtlijn 95/46/EG · Bekijk meer »

Robert Redford

Charles Robert Redford Jr. (Santa Monica, 18 augustus 1936) is een Amerikaans acteur, regisseur en producent van Engelse en Schots-Ierse origine.

Nieuw!!: Privacy en Robert Redford · Bekijk meer »

Rockwell (zanger)

Rockwell (geboren als Kennedy William Gordy, Detroit, 15 maart 1964) is een Amerikaanse popzanger.

Nieuw!!: Privacy en Rockwell (zanger) · Bekijk meer »

Samenleving

Blik op Takeshita Street in Tokio, Japan. Onder een samenleving of gemeenschap wordt verstaan een groep mensen die samen een half-gesloten systeem vormen en waarbinnen interactie bestaat tussen de leden die van die groep deel uitmaken.

Nieuw!!: Privacy en Samenleving · Bekijk meer »

Sei Shonagon

Sei Shonagon door Kikuchi Yosai Sei Shōnagon (清少納言), (965- na 1010) was een Japanse hofdame van de keizerin Teishi aan het Japanse hof in de Heian-periode, die onsterfelijk is geworden door haar dagboek (枕草子 Makura no Soshi), 'het hoofdkussenboek', dat zij duizend jaar geleden schreef.

Nieuw!!: Privacy en Sei Shonagon · Bekijk meer »

Sidney Poitier

Sidney Poitier (Miami, 20 februari 1927) is een Bahamaans-Amerikaans acteur en filmregisseur.

Nieuw!!: Privacy en Sidney Poitier · Bekijk meer »

Smartphone

Een van de eerste smartphones (1996) Smartphone met Palm OS (2003) Android-smartphone (2008) Een van de eerste Windows Phones (2010) Samsung Galaxy Samsung Galaxy iPhone X (2017) in verpakking Een smartphone is een mobiele telefoon die uitgebreidere computermogelijkheden biedt.

Nieuw!!: Privacy en Smartphone · Bekijk meer »

Sneakers (film)

Sneakers is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1992, geregisseerd door Phil Alden Robinson.

Nieuw!!: Privacy en Sneakers (film) · Bekijk meer »

Spion

Karikatuur van een spion Een spion is iemand die op heimelijke en soms illegale (clandestiene) wijze inlichtingen vergaart.

Nieuw!!: Privacy en Spion · Bekijk meer »

Strijd tegen terrorisme

''War on Terror'' Strijd tegen terrorisme is een vertaling van War on Terror(ism), een aanduiding die in de periode 2001-2009 onder andere werd gebruikt door de toenmalige president van de Verenigde Staten, George W. Bush.

Nieuw!!: Privacy en Strijd tegen terrorisme · Bekijk meer »

Telefonie

Nederlands minister-president Mark Rutte aan de telefoon Telefonie of telefoon (Grieks: τήλε (tèle), "ver", en φωνή (phónè), "geluid") is een telecommunicatiesysteem voor gesprekken tussen personen die zich buiten gehoorbereik van elkaar bevinden.

Nieuw!!: Privacy en Telefonie · Bekijk meer »

Terrorisme

Terrorisme (van het Latijnse terror, paniek) is het zonder wettige grond plegen van ernstig geweld, of ernstige dreiging daarmee, met een politiek doel.

Nieuw!!: Privacy en Terrorisme · Bekijk meer »

Thomas More

Thomas More (in gelatiniseerde vorm: Thomas Morus en onder katholieken bekend als Sint-Thomas More) (Londen, 7 februari 1478 – Tower Hill, 6 juli 1535) was een Engels renaissance-humanist, jurist, filosoof en staatsman.

Nieuw!!: Privacy en Thomas More · Bekijk meer »

Totalitarisme

Totalitarisme is een politiek systeem waarbij de gehele maatschappij ondergeschikt wordt gemaakt aan het staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt.

Nieuw!!: Privacy en Totalitarisme · Bekijk meer »

Uitgeverij Acco

Uitgeverij Acco is een Belgische coöperatieve uitgeverij uit Leuven die gespecialiseerd is in wetenschapsboeken en cursussen.

Nieuw!!: Privacy en Uitgeverij Acco · Bekijk meer »

USA PATRIOT Act

Het moment dat de USA PATRIOT Act wordt getekend door George W. Bush. De USA PATRIOT Act (Public Law 107-56), backroniem voor Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act of 2001, is een Amerikaans wetsvoorstel (H.R.3162) dat op 26 oktober 2001 door het Amerikaans Congres met een meerderheid is aangenomen.

Nieuw!!: Privacy en USA PATRIOT Act · Bekijk meer »

Utopia (boek)

Houtsnede van Ambrosius Holbein uit de editie van 1518 Utopia (De Optimo Reipublicae Statu deque Nova Insula Utopia) is een boek van de Engelse humanist Thomas More, waarin hij een ideale staat beschrijft.

Nieuw!!: Privacy en Utopia (boek) · Bekijk meer »

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal Het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, dat ook bekendstaat als de Grote Van Dale, de Dikke Van Dale of kortweg de Van Dale, is het bekendste verklarende woordenboek van het Nederlands.

Nieuw!!: Privacy en Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal · Bekijk meer »

Verenigde Naties

De Verenigde Naties (afkorting: VN) vormen een internationale organisatie die in 1945 werd opgericht door 51 landen.

Nieuw!!: Privacy en Verenigde Naties · Bekijk meer »

Verenigde Staten

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS (Engels: United States of America, afgekort USA, US of A of US), vaak (totum pro parte) Amerika (America) genoemd, zijn een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen.

Nieuw!!: Privacy en Verenigde Staten · Bekijk meer »

Vlaanderen

Vlaanderen is het noordelijke deel van België, waar officieel Nederlands wordt gesproken.

Nieuw!!: Privacy en Vlaanderen · Bekijk meer »

Wet bescherming persoonsgegevens

De Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens, afgekort Wbp, geeft regels ter bescherming van de privacy van burgers.

Nieuw!!: Privacy en Wet bescherming persoonsgegevens · Bekijk meer »

Wet persoonsregistratie

Wet persoonsregistratie of Wpr was een Nederlandse wet die regels stelde aan het gebruik van persoonsgegevens die door een bedrijf of instelling voor een bepaald doel werden verzameld.

Nieuw!!: Privacy en Wet persoonsregistratie · Bekijk meer »

Zoomobjectief

Sigma-zoomobjectief. Principe van een zoomobjectiefHet effect van een zoomobjectief met verschillende brandpuntsafstanden. Een zoomobjectief (ten onrechte ook vaak zoomlens genoemd) (zoom spreek uit zoem, met een langgerekte oe) is een lenzenstelsel met een variabele brandpuntsafstand.

Nieuw!!: Privacy en Zoomobjectief · Bekijk meer »

1 september

1 september is de 244ste dag van het jaar (245ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender.

Nieuw!!: Privacy en 1 september · Bekijk meer »

1000

Slag bij Svolder Het jaar 1000 is het 100e jaar in de 10e eeuw volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1000 · Bekijk meer »

1516

(Jeroen Bosch) Het jaar 1516 is het 16e jaar in de 16e eeuw volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1516 · Bekijk meer »

1879

Edison met enkele van zijn gloeilampen (circa 1918) Het jaar 1879 is het 79e jaar in de 19e eeuw volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1879 · Bekijk meer »

1950

veredeling van tulpen. Het jaar 1950 is een jaartal volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1950 · Bekijk meer »

1962

Zaandam, met aandacht voor het "uitbreidingsplan Zaanse Schans". Een huis uit 1743 wordt vanuit Koog aan de Zaan naar een plek op de Zaanse Schans getransporteerd. Bioscoopjournaal uit 1962. Drs. H.A. Korthals, minister van Verkeer en Waterstaat, opent het laatste deel van de Rijksweg A12 (E36) tussen Zevenaar en de Duitse grens naar Emmerich. Bioscoopjournaal uit 1962: Noord-Europese, tevens open Nederlandse kampioenschappen waterskiën op de Bosbaan te Amsterdam. Het jaar 1962 is een jaartal volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1962 · Bekijk meer »

1980-1989

De jaren 1980-1989 (van de christelijke jaartelling) zijn een decennium in de 20e eeuw.

Nieuw!!: Privacy en 1980-1989 · Bekijk meer »

1984

Dit artikel behandelt het jaar 1984 volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 1984 · Bekijk meer »

1984 (boek)

1984 is een dystopische toekomstroman van de Britse schrijver George Orwell, grotendeels geschreven in 1948 en gepubliceerd in 1949.

Nieuw!!: Privacy en 1984 (boek) · Bekijk meer »

2001

Het jaar 2001 is het eerste jaar in de 21e eeuw en het eerste jaar in het 3e millennium volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 2001 · Bekijk meer »

2018

Het jaar 2018 is een jaartal volgens de christelijke jaartelling.

Nieuw!!: Privacy en 2018 · Bekijk meer »

2019

Het jaar 2019 is een gewoon jaar dat op een dinsdag begint.

Nieuw!!: Privacy en 2019 · Bekijk meer »

Richt hier:

Eerbiediging persoonlijke levenssfeer, Persoonlijke levenssfeer, Privacybescherming, Privacyschending, Privegegevens, Privégegevens.

UitgaandeInkomende
Hey! We zijn op Facebook nu! »